Meteen naar de inhoud
Home » Onderhoudscontract

Onderhoudscontract

Waarom is een onderhoudscontract voor u als particuliere huiseigenaar interessant?

 • Waardevast, de zekerheid dat de kostbare woning in goede staat van onderhoud verkeert. Zeker bij planmatig schilderwerk op termijn. De waarde van het bezit blijft op peil.
 • Meer vrije tijd, de doe-het-zelver die ooit enthousiast het schilderwerk heeft aangepakt betreurt meer en meer het verlies van zijn kostbare vrije tijd.
 • Geen risico’s, zelf schilderen is niet zonder gevaar. De doe-het-zelver realiseert zich met het klimmen der jaren dat het klimmen op ladders en daken reële risico’s oplevert.
 • Schilderwerk op maat, zoveel woningen zoveel wensen. Op basis van inspectie van de woning en de ideeën van de klant stellen wij een op maat gesneden plan van aanpak op.
 • Geen wachttijd, Tussen de aanvraag van een vrijblijvende offerte en de uiteindelijke uitvoering van de werkzaamheden zit vaak veel tijd tussen. Met een onderhoudscontract wordt uw huis op tijd ingepland en geschilderd. Dus geen lange wachttijden meer.

 Wat zijn de voordelen van een onderhoudscontract voor u als klant?

 • Economisch gezien, planmatig en preventief onderhoud is op langere termijn uiteindelijk goedkoper dan ‘af en toe’ schilderen. Het is beter ‘te voorkomen dan te genezen’.
 • Financieel gezien, het onderhoud kan gefaseerd worden uitgevoerd. Wat het eerst gedaan moet worden, komt het eerst aan de beurt. Daardoor weet de particuliere huiseigenaar dat het onderhoud structureel wordt aangepakt en een financiële planning kan maken.
 • Esthetisch gezien, het huis staat er voor lange termijn goed verzorgt bij. Minder zorgen: De schilder zorgt voor de woning en weet als vakman hoe de woning optimaal onderhouden moet worden.

Om uw schilderwerk in een goede conditie te houden zijn er 3 onderhoud-systemen,

 • Systeem A. Basisplus, waarbij uitgegaan wordt van een nieuwe of volledig van verf ontdane ondergrond. Dit systeem voorziet in alle maatregelen die nodig zijn om een goede ondergrond te verkrijgen, waarop het schilderwerk een lange reeks van jaren met eenvoudige onderhoudsbeurten in goede staat is te houden. Deze maatregelen bestaan onder andere uit het verwijderen van oude verf-lagen, het vullen en/of afdichten van openstaande houtverbindingen en het aanbrengen van een volledig verfsysteem.
 • Systeem B. Inspectie/herstel, waarbij uitgegaan wordt van redelijk intact werk. Dit systeem dient als periodieke inspectie waarbij de kitnaden/stopverfranden gecontroleerd en zonodig hersteld worden. Tevens worden onderdorpels en alle draaiende delen (ramen & deuren) voorzien van een nieuwe verflaag.
 • Systeem C. Herschilderen, het aanbrengen van een nieuwe laag, hetgeen een versterking van het systeem betekent.